Ga jij voor een waterkoker of een kokend waterkraan?

Ga je voor een waterkoker of een kokend waterkraan? Wat is nou handiger, voordeliger en duurzamer? Wij helpen je op weg!

Wat is een kokend waterkraan?

Een kokend waterkraan is in principe een gewone kraan, maar als extra toevoeging kan je uit deze kraan ook kokend water tappen. Dit water komt uit een reservoir wat in het keukenkastje of achter de plint is geplaatst. Het reservoir houdt het water constant op temperatuur. Hierdoor is wachten op kokend water niet meer nodig.

Voor- en nadelen kokend waterkraan

Verspilling van water is met een kokend waterkraan verleden tijd. Je tapt namelijk precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Hierdoor vermindert het waterverbruik. Een nadeel is dat het water in het reservoir van de kokend waterkraan altijd op temperatuur wordt gehouden, ook wanneer het niet nodig is. Dit verbruik kun je vergelijken met een spaarlamp of internet modem (ongeveer 10 watt), dus dit valt mee. Ga je op vakantie of de kokend waterkraan voor langere tijd niet gebruiken? Dan is het ook mogelijk om het reservoir uit te schakelen.

Voor- en nadelen waterkoker

Een groot nadeel van een waterkoker is dat er vaak meer water wordt gekookt dan dat er nodig is. Hiervoor is dus meer energie nodig en dat maakt het dus weer minder voordelig. Ook verspil je hiermee water. Een voordeel is weer dat de waterkoker alleen maar wordt gebruikt, wanneer je hem echt nodig hebt. Het water hoeft niet zoals bij de kokend waterkraan op kooktemperatuur te worden gehouden in het reservoir.

De keuze voor een kokend waterkraan of een standaard waterkoker hangt erg af van de gezinssituatie en het gebruik van kokend water. Drink jij bijvoorbeeld maar weinig thee en heb je verder ook weinig kokend water nodig? Dan volstaat af en toe een waterkoker gebruiken. Wanneer je juist regelmatig gebruik maakt van kokend water dan is een kokend waterkraan weer handig, omdat je dan nooit op het kokende water hoeft te wachten en geen waterverspilling meer hebt. Een kokend waterkraan is namelijk vanaf 3 kopjes thee per dag zuiniger dan een waterkoker. Doe de bespaarcheck van Quooker, om te kijken hoeveel jij kunt besparen met een kokend waterkraan van Quooker.

Wil jij graag overstappen van waterkoker naar een kokend waterkraan? Kom langs naar onze showroom of maak een afspraak voor persoonlijk advies.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *