fbpx
logo

Markerkant 10 106
1316 AL Almere stad

036 - 530 26 49
info@parelkeukens.nl

Blog

Bij het kiezen van de juiste afzuigkap houdt je rekening met de keukenopstelling, de ruimte die aanwezig is en natuurlijk met jouw wensen en smaak. Maar waar let je nog meer op bij het kiezen van een afzuigkap? Met deze checklist kom je wellicht een stapje dichter bij jouw beste

Tegenwoordig wordt de keuken steeds meer een leefruimte in plaats van alleen maar een werkruimte om te koken. De keuken wordt een verlengstuk van het interieur in je huis. Maar waar let je op bij de styling en sfeer in je keuken? Marije Develing is interieurontwerper en -stylist bij  Maison

De oktobermaand is traditioneel de woonmaand van het jaar. Er wordt in de bladen vooruitgeblikt op 2021. Wat is niet meer weg te denken in je huis en interieur en wat zijn de trends? We geven je graag een kijkje in de keuken. Een plek, die allang niet meer de

Niets is lekkerder dan uitgebreid koken in je keuken. Maar wist je dat na het koken de kookdampen die blijven hangen in je huis, bij slechte afzuiging of ventilatie ongezond zijn? Als je aandacht hebt voor je gezondheid, is een goed werkend afzuigsysteem een must voor elke keuken. Fijnstof in de

De vakanties zijn voorbij en het relaxte zomergevoel verdwijnt langzaam. De scholen gaan  beginnen en we begeven ons weer richting werk, sportvelden- of zalen en allerhande sociale activiteiten. We gaan weer terug naar het normale thuisritme, waarin gezond koken en eten weer belangrijk zijn om de dagen fit en energiek

De keuken is het centrale punt, het hart van je huis, waar alles en iedereen samenkomt en waar ’s ochtends de spits al vroeg begint. Het is de plek waar het ontbijt wordt gemaakt, waar de koffie geschonken wordt en de broodtrommels gevuld worden. En waar de dag ook weer eindigt,

Een lekkere warme soep is in de herfst heerlijk als lunch of tussendoortje, maar je kunt er ook een lekkere maaltijdsoep van maken door de soep extra te vullen met verse groente. Ingrediënten voor 4 personen: 800 ml water 800 gram verse pompoenstukjes 2 bouillontabletten (groente) 125 gram crème fraiche 15 gram verse basilicum Eventueel naar wens

Ingrediënten voor 6 personen: 1 kg runderlappen 100 g roomboter (ongezouten) 6 gesneden uien 2 bouillontabletten (rundvlees) 800 ml kraanwater 5 kruidnagels 4 laurierblaadjes Bereiding: Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het rundvlees in stukjes en strooi er (rundvlees)kruiden overheen. Verhit boter in de pan, braad de stukjes rundvlees goudbruin en haal het daarna uit

Dinsdag 22 september is het weer zover, dan begint de herfst. Het wisselvallige weer van het najaar zorgt ervoor dat we meer binnen zitten en we tijdens de drukke schema’s en werkweken meer gezonde voeding nodig hebben. Wanneer de R in de maand komt (septembeR), heeft ons lichaam meer vitamines

Karin Valk werkt al 6 jaar als adviseur in de showroom van Pelgrim. Zij adviseert consumenten welke keukenapparatuur het beste past in hun nieuwe keuken. Ze vertelt ons meer over haar functie als adviseur en geeft praktische tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken. Kookwensen