Terug naar het normale thuisritme

De vakanties zijn voorbij en het relaxte zomergevoel verdwijnt langzaam. De scholen gaan  beginnen en we begeven ons weer richting werk, sportvelden- of zalen en allerhande sociale activiteiten. We gaan weer terug naar het normale thuisritme, waarin gezond koken en eten weer belangrijk zijn om de dagen fit en energiek tegemoet te gaan.

Volle agenda’s en drukke schema’s

Van langzaam aan doen en genieten, naar volle agenda’s en drukke planningen. Het is best lastig om na de vakanties weer terug in je ritme te komen. Dit vergt de nodige omschakeling, zelfs in de keuken. We moeten de keuken weer met elkaar delen tijdens de spitsuren en zijn afhankelijk van eetschema’s, omdat iedereen soms op andere tijdstippen aan tafel zit. Daarnaast vereist het ook de nodige kookinspiratie. Want als we minder tijd hebben om in de keuken te staan, willen we het liefst gezonde maaltijden op een snelle manier kunnen bereiden. Dat vraagt niet alleen om handige gerechten, maar ook om slimme keukenapparatuur van Pelgrim, zoals een magnetron om een maaltijd te kunnen ontdooien of op te warmen, een praktische oven of een grote koel/vrieskast om maaltijden en restjes in te kunnen bewaren om op een ander tijdstip makkelijk en snel klaar te zijn.

Genieten van lange najaarsavonden
Een goede tip om het relaxte gevoel toch een beetje vast te houden, is momenten te kiezen om lekker uit te pakken met koken in het weekend. Want het najaar betekent ook langere avonden, gezelligheid, warmte en tafelen bij kaarslicht. Samen mooie herinneringen maken en gezellig bijpraten, waar kun je dit nu beter doen dan in de keuken en aan de keukentafel?

Oktober design- en woonmaand

Terug in het normale ritme, word je misschien bewuster van de verschillende functies van je keuken en je wensen voor keukenapparatuur. Misschien twijfel je over een andere indeling, een groter werkblad of slimmere (duurzamere) apparatuur? Sta deze maand eens stil bij je wensen en ideeën. Volgende maand start de design- en woonmaand, waarin veel inspirerende woonbeurzen worden georganiseerd en de woonbladen weer veel keukeninspiratie bieden. Of laat je adviseren door je keukenspecialist, voor het realiseren van jouw droomkeuken om in te koken, te werken en te leven.