Makkelijke pompoensoep

Een lekkere warme soep is in de herfst heerlijk als lunch of tussendoortje, maar je kunt er ook een lekkere maaltijdsoep van maken door de soep extra te vullen met verse groente.

Ingrediënten voor 4 personen:

800 ml water
800 gram verse pompoenstukjes

2 bouillontabletten (groente)

125 gram crème fraiche

15 gram verse basilicum

Eventueel naar wens extra groente en 125 gram uitgebakken spekjes.

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook. Voeg 2 groentebouillontabletten toe en laat deze oplossen. Voeg de pompoenstukjes toe en eventueel nog meer verse groente en laat het 10 minuten op een laag vuur zachtjes warm worden. Mix de soep met een staafmixer om de pompoen- en groentestukjes volledig glad te pureren.
  • Laat de soep even staan, zodat smaken goed met elkaar kunnen mengen en verdeel het daarna over de borden. Voeg eventueel uitgebakken spekjes toe, een lepel crème fraîche en leg er als smaakmaker en finishing touch een beetje basilicum op. Aan tafel!